Edut International Domain Names

Kansainväliset verkkotunnukset ovat www-osoitteet, että löydät kanssa kahden kirjeen maan lyhenne sijasta .com, .net tai .org osoite. He käytetään usein sivustoja, jotka on suunnattu tietyn maan (muut kuin Yhdysvalloissa, jossa käyttö ".us" verkkotunnus on harvinaista).

Paikallinen sisältö

Yksi yleisimmistä käyttötavoista maan verkkotunnuksia on tarjota paikallista sisältöä suurempi verkkosivuilla. Google on erinomainen esimerkki tästä. Vaikka niitä käytetään pääasiassa hakukone on "google.com", he jos paikallinen haku throught käyttöä maan perustuvan verkkotunnuksia; Esimerkiksi "google.co.uk" (Yhdistynyt kuningaskunta) tai "google.cn" (Kiinan.) Useimmissa maissa on paikallinen Google-haku. Useimmat monikansalliset yhtiöt käyttävät samanlaista järjestelmää paikallisen versioita verkkosivuillaan.

Identiteetti

Toinen syy käyttää kansainvälistä verkkotunnus on tehdä verkkosivuilla standout joukosta. Yksi esimerkki tästä (ja yksi harvoista suuria verkkosivustoja käyttää ".us" domain) on bookmarking sivusto "del.icio.us." Voisi olla helppo unohtaa verkkosivuilla kuten "delicious.com," mutta "del.icio.us" on unohtumaton.

Mainonta

Yksi esimerkki käyttää kansainvälisen verkkotunnuksen mainonnan syistä on "triumph.co.uk", joka, toisin kuin useimmat yritykset, jotka käyttävät .com osoite riippumatta kansakunnan, on tärkein portaali Triumph Moottoripyörät. Tämä brändi on pitkään liitetty Yhdistyneen kuningaskunnan, ja se ei satuta vahvistaa, että käyttämällä verkkotunnus, joka sisältää nimi Triumph kotimaassa.

Oikeudellinen

Toinen syy käyttää kansainvälisiä domain on välttää oikeudellisia ongelmia. Suuri verkkosivusto lataamista ensi-televisiosarjaa ilman mainoksia isännöi Italiassa, vaikka se hoitaa ihmistä Yhdysvalloissa. Tämä teoriassa mahdollistaa niiden välttämiseksi oikeudellisia seurauksia, jotka johtuvat DMCA (Digital Millennium Copyright Act) rikkomukset.

Saatavuus

Lopullinen syy saada kansainvälinen verkkotunnus on luultavasti käytännöllinen. Kuten monet verkkotunnuksia .com, .net ja .org domains on jo otettu, käyttämällä kansainvälisen verkkotunnuksen voi olla ainoa vaihtoehto saada verkkotunnus haluat. Tämäkin käyttö kasvaa yhä vaikeampaa, sillä useimmat suuret sivustot ovat yleensä snap jokainen vaihtelua niiden verkkotunnusta pitää jokin muu käyttämästä sitä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita