Kuinka käyttää kriteerit 2 kolumnit Microsoft Access 2007

Kriteerit ovat suodattimia asetat tietokantaan, ohjeistaa Access löytää tietty arvo, kuten numeroita suurempi kuin nolla tai yritysten tiettyjen postinumeron. Microsoft Access 2007 avulla voit asettaa kriteerit yhden tai useamman sarakkeen tai kenttiä SQL tai suunnittelunäkymässä.

Ohjeet

1 Avaa tietokanta haluat kysellä. Mene siirtymisruudussa ja valitse "Kyselyt" välilehti.

2 Klikkaa "Luo" -välilehti ja valitse "Kysely Wizard" alkaen "Object" ruudussa. Valitse "Simple Query Wizard" in "Uusi kysely" -valintaikkuna.

3 Klikkaa "Taulukot / kyselyt" pudotusvalikosta ja valitse taulukon tai kyselyn tarvitset.

4 Korosta kenttä haluat kysellä ja klikkaa ">" -painiketta. Voit valita kaikki kentät ja siirrä ne kyselyn, klikkaa ">>" -painiketta.

5 Napsauta "Seuraava" ja nimetä kysely. Valitse "Muokkaa kyselyn rakenne" ja klikkaa "Finish". Pöytä / kysely näkyy yläpaneelista taas kyselyn tiedot näyttää alapaneelissa.

6 Siirrä osoitin "kriteerit" tekstiä varten sarake / kenttä, jonka haluat suodattaa.

7 Kirjoita kriteeri haluat asettaa. Esimerkiksi asettaa suodattimen tekijöille, jotka asuvat San Diego ja syntyneet ennen 1.01.1980, tyyppi "San Diego" alla "Author_City" ja "<nro 1/1/1980 #" alla "Author_Birthdate" kenttään. Voit asettaa kentän tekijöille, jotka ovat syntyneet sen jälkeen, kun 01.1.1980, mutta eivät asu San Diego, tyyppi: Ei "San Diego" alla "Author_City" ja "> nro 1/1/1980 #" alla "Author_Birthdate. "

8 Paikka lainaukset tekstin ympärillä haluat löytää perusteita, kuten henkilön nimi tai postiosoite. Älä sisällytä lainauksia noin numeroita, kuten maksaminen tai postinumero.

9 Mene "Design" -välilehti ja valitse "Suorita" -painiketta "tulokset" paneeli. Tulokset kriteereillä näytetään.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita