Kuinka tehdä Loop Visual Basic

"Erehtyminen on inhimillistä, todella sotkea asioita vie tietokone". Tämä vanha sanonta paljastaa, miten tietokone voi toistaa sama prosessi uudestaan ​​ja uudestaan ​​monta kertaa sekunnissa. Vuonna tietokoneohjelmointi kannalta, tätä kutsutaan silmukka. Visual Basic on kolme erilaista silmukka konstruktioita: Sillä aikaa ja Do. Jokainen toistaa koodiosion joko tietyn määrän kertoja tai ehdon perusteella. Seuraa ohjeita kokeilla kunkin kolmen silmukoiden konstruktioita.

Ohjeet

1 Avaa Visual Basic ja luo uusi konsoli sovellus. Valitse "File", "Uusi projekti." Valitse "Windows" alla "Visual Basic" puunäkymästä. Klikkaa "Console Application", "OK." Koodi-ikkuna uusi konsoli sovellus tulee näkyviin. Anna kaikki koodi näiden linjojen välillä alla.

Sub Main ()

"- Koodi menee täällä -

End Sub

2 Luo For silmukka. Tämä toistetaan koodiosion, vaikka se vaihtelee indeksi arvosta toiseen. Syötä koodi seuraavasti:

Dim i As Integer

For i = 2 To 10 Step 2

Console.Write(i)

Console.Write(" ")

Next

Console.WriteLine()

Tämä silmukka vaihtelee kokonaisluku I 2-10, tehostamalla mukaan 2. silmukka toistojen arvot 2, 4, 6, 8 ja 10, joka kerta tulostus numero konsoliin. Kun silmukka on valmis, konsoli kohdistin etenee seuraavalle riville. Kun ajaa, lähtö näyttää seuraavalta:

2 4 6 8 10

3 Luo Vaikka silmukka. Tämä toistuu niin kauan kuin ehto täyttyy. Syötä koodi seuraavasti:

i = 1

While i <= 5

Console.Write(i)

Console.Write(" ")

i += 1

End While

Console.WriteLine()

Tässä esimerkissä toistolaskureita 1 5. indeksi I on asetettu 1, sitten kun silmukka toistuvasti tulostaa arvon I konsoli sitten lisää 1. while-silmukka sanoo, että se toistaa, kun olen alle tai yhtä suuri kuin 5, joten kun pääsee 6, silmukka pysähtyy. Lähtö näyttää seuraavalta:

1 2 3 4 5

4 Luo Do silmukka. Tämä on samanlainen kuin

Vaikka silmukka mutta jatkuu kunnes ehto täyttyy. Do silmukka toimii aina vähintään kerran. Syötä koodi seuraavasti:

i = 1

Do

Console.Write(i)

Console.Write(" ")

i += 1 Do

Loop Until i > 5

Console.WriteLine()

Tämä esimerkki näyttää samanlaiselta Vaikka silmukka mutta huomaa, että ehto tulee näkyviin, kun silmukka ja että silmukka toistuu, kunnes ehto täyttyy. Lähtö on sama kuin edellisessä esimerkissä.

Vihjeitä

  • Käytä Saat komennon silmukoiden läpi array,
  • Käytä Vaikka silmukka jäsennettäessä tekstiä,
  • Käytä Do komennon lukiessa tiedostoja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita