Microsoft SQL Toiminnot

Microsoft SQL Server käyttää toimintoja saavuttaa yhteisiä tai usein toistuva tehtäviä. Nämä toiminnot tulevat kahteen pääryhmään: sisäänrakennettuja toimintoja, jotka ovat mukana SQL Server paketti, ja käyttäjän määrittämiä funktioita, tai UDF, että kehitetään DBA. Sisäänrakennettu toimintoja edelleen eriteltynä.

Tyypit

Sisäänrakennettu toiminnot on ryhmitelty perustuu tyyppistä toimintaa he tekevät. Toiminnot, jotka palaavat esine kutsutaan RowSet toiminnot. Ne, jotka palaavat yhteen, tiivistää arvo, kuten keskimäärin kutsutaan koostefunktioita. Ranking palauttavat sijoituksen arvon jokaiselle riville osio. Skalaarifunktioita palauttaa yksi arvo, joka perustuu yhden arvon tietokannan.

RowSet Toiminnot

Joitakin yleisiä RowSet toiminnot ovat OPENQUERY ja OpenRowSet. Nämä toiminnot voit työskennellä muiden datasources. RowSet toiminnot ovat epädeterministinen, mikä tarkoittaa, että palauttama arvo funktio voi vaihdella aina, kun funktiota kutsutaan, vaikka lämpötila-arvot ovat samat.

Koostefunktioita

Koostefunktioita kattaa useimmat tilastollisia laskelmia. Tähän voisi sisältyä laskettaessa minimi (MIN), maksimi (MAX) ja keskiarvon (AVG) arvot tietorivejä. Nämä toiminnot ovat deterministisiä, mikä tarkoittaa, että annetaan samat tulon arvot joka kerta, he palaavat samat tiedot. Jokainen yhteenlaskettu palauttaa vain yksi arvo.

Ranking Toiminnot

Ranking toiminnot ovat epädeterministisen toimintoa käytetään ranking tietojen osioita. On neljä sijoitusta toiminnot: RANK NTILE, DENSE_RANK ja ROW_NUMBER. Ranking-toiminto on menetelmä tilaustiedot. Huomaa, että on mahdollista usean rivin saada sama sijoitus.

Skalaarifunktioita

Skalaarifunktioita kattavat monia muita toimintoja, kuten matematiikka, merkkijono, teksti ja kuva toiminnot. Lisäksi on olemassa toimintoja tähän luokkaan manipuloida tietokantaan asetuksia, kuten ODBC komentoja, metatiedot sarakkeet ja taulukot, tilastotiedon ja suojausasetukset. Tämä luokka kattaa myös osoittimet, laukaisee ja salakirjoituksen toimintoja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita