Mikä on Dual Core & Core 2 Duo?

Dual Core ja Core 2 Duo on kaksi eri sarjaa Intel-pohjainen tietokone prosessorit. Molempien sarjojen koostuvat useista malleista, jotka heilahtelevat valmiuksia. Jokainen sarja hyödyntää myös dual-core teknologia.

Historia

Sekä Intel Pentium Dual-Core ja Intel Core 2 Duo otettiin käyttöön samana vuonna, 2006. Pentium Dual-Core on sittemmin tehnyt tietä niihin liittyvistä sarja, myös Celeron Dual-Core, Core i3, ja Pentium Dual Core Mobile. Core 2 Duo myös poikinut useita toisiinsa liittyviä sarjan prosessorit, kuten Core 2 Quad, Core 2 Extreme ja Core 2 Duo Mobile.

Dual Core

Pentium Dual-Core-sarja on 19 eri mallia tyyppejä. Sarjan suurin potentiaali käsittelyn nopeus on 3,06 GHz, verrattavissa Core 2 Quad korkein, nopeudella 3,33 GHz. Dual-Core-sarjaan kuuluu jäljessä suurin väylänopeus valmiudet, malleja, jotka voivat tuottaa mahdollisimman väylänopeus 1066 MHz. Sarja on myös jäljessä L2-välimuistin koko, malleja, max ulos 2 MB. Kuitenkin, Dual-Core-sarjaan on malleja, joissa on enintään 3 Mt L3-välimuisti, kun taas Core 2 Duo ei ole L3-välimuistia valmiuksia. Pentium Dual-sydämet käyttää kahta erilaista socket tyyppejä, Socket 775 ja Socket 1156.

Core 2 Duo

Core 2 Duo-sarja koostuu lähes 30 malleja. Kuten aiemmin mainittiin, Core 2 Duo -prosessorit pääsee käsittely jopa 3,33 GHz. He myös ovat päässeet linja nopeuksilla 1333 MHz. Kaikki Core 2 Duo -prosessorit on Socket 775 socket tyyppi. Heillä on suurempi L2 cache nopeuksilla kuin Dual Core-sarjaan, jossa valmiuksia jopa 6 MB.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita