Mikä on SSD-muisti?

SSD on lyhenne sanoista Solid State Drive ja viittaa tyypin tallennuslaite, joka käyttää flash-muistia - eräänlainen haihtumaton, read-only memory - pikemminkin kuin pyörivä magneettinen levyjä tai optisen median. Solid State Drive ovat kehittyneitä laitteita, mutta ne ovat yhteensopivia perinteisten kovalevyn liitännät, kuten Serial Advanced Technology Attachment ja SAS.

NAND Flash-muisti

SSD tyypillisesti luottaa sarja transistorit kytketty yhteen negaatiolla JA-portin rakenne - kutsutaan NAND flash-muistia - joka mahdollistaa muistin tyhjentää sähköisesti ja ohjelmoida uudelleen. Muisti on haihtumaton, mikä tarkoittaa, että sen sisältö säilyvät, vaikka virta on kytketty pois päältä. SSD-asemaa ohjataan taajuusmuuttajan ohjausalijärjestelmään, joka hallinnoi lukea ja kirjoittaa toimintojen NAND muistin.

Suorituskyky

SSD on nopea, satunnainen pääsy tietoihin tunnistettavissa 3,5 tuuman, 2,5 tuuman tai 1,8 tuuman kiintolevy muodossa tekijä, mutta kuluttavat vähemmän virtaa ja tuottaa vähemmän lämpöä ja sähkömagneettisia häiriöitä kuin perinteiset kiintolevyt. SSD eivät vaadi tuulettimet, joten ne ajaa hiljaa. Kiintolevyt sitä vastoin antaa kohtuullisen nopea, peräkkäinen pääsy tietoihin, joissa edut suuren kapasiteetin ja luotettavuuden, huomattavasti halvemmalla kuin SSD-asemat.

Fyysinen Joustavuus

NAND flash-muisti puuttuu liikkuvat osat - spinning Platters, liikkuvat read-write päät - perinteisten kiintolevyjen, joten SSD-asemat ovat fyysisesti vahva. Heillä on vähemmän mahdollisia kiinnostavia mekaaninen vika ja kestävät iskuja ja tärinää, joten pudottamalla kannettava SSD-asema ei todennäköisesti todistaa katastrofaalinen. Pudottaminen kannettava perinteinen kovalevy, toisaalta, voi hyvinkin vahingoittaa luku-kirjoituspää tai ajomoottorin, joka voi tehdä ajaa käyttökelvottoman.

Rajoitukset

Perinteinen kiintolevy voi ottaa tiedot suoraan vastaanottavan tietokoneen ja kirjoittaa se pyörivä magneettinen tai optinen media. Solid State Drive, toisaalta, on tehtävä mitä kutsutaan ohjelman poiston yhteydessä, jolloin ne ensin poistaa, ja sitten kirjoittaa, iso osa tietojen ennen kirjoittamista uusia tietoja. NAND flash-muistia voidaan kirjoittaa vain tietyn määrän kertoja - tyypillisesti välillä 5000 ja 50000 kertaa, riippuen tarkka erittely - jonka jälkeen tiedot voivat vahingoittua, joten SSD kuluvat ajan myötä. Solid State Drive ovat myös tyypillisesti huomattavasti kalliimpia kuin perinteiset kiintolevyt.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita