Mitä Bluetooth-laitteet?

Mitä Bluetooth-laitteet?
Bluetooth-laitteet ovat ne, joissa on pieni radio moduuli, joka tunnetaan Bluetooth-radio, ja ohjelmisto, joka sisältää joukon sääntöjä datan laitteiden välillä, kutsutaan Bluetooth-protokollan pino. Bluetooth-laitteet, jotka sisältävät matkapuhelimet, tietokoneet ja kuulokkeet, pystyvät yhdistää ja kommunikoida toistensa kanssa, tyypillisesti yli noin 33 metriä, ilman johtoja.

Yhteydet

Yhteys yhden Bluetooth-laitteen toiseen kutsutaan pariksi. Kun kaksi Bluetooth-laitteet tulevat kantaman sisällä toisistaan, he automaattisesti langattomasti ja luoda lyhyen kantaman langaton henkilökohtainen verkko, joka tunnetaan pikoverkon. Jokainen Bluetooth-laitteeseen voi liittää samanaikaisesti jopa seitsemän muihin laitteisiin, joten pikoverkon voisi täyttää huoneen, vaikkapa tietokonejärjestelmä, tai yksinkertaisesti liittää kännykkä handsfree-kuulokkeet.

Alue

Bluetooth spesifikaatio määrittelee kolme luokkaa Bluetooth-radio: Luokka 3, joiden valikoima enintään 3 metriä; Luokka 2, joiden valikoima 33 metriä; ja luokan 1, joiden valikoima 300 jalkaa. Kuluttaja mobiililaitteet tyypillisesti varustettu luokan 2 radioita, jossa lähettimet rajoitettu 2,5 mW Teholla joten useimmat Bluetooth piconets ovat luonteensa, hyvin lyhyen kantaman.

Taajuushyppely

Bluetooth-laitteet toimivat teollisuuden, lääketieteen ja tieteen (ISM) yhtye radiotaajuuksien välillä 2,4 ja 2,485 gigahertsin. Eri piconets perustaa oman säännöt, tai algoritmi, mukautuvaa taajuushyppelyn (AFH), jolloin Bluetooth-laitteet siirtyvät tai "hop", eri taajuuksien välillä välttää häiriöitä muista laitteista jakaa 2,4 gigahertsin taajuusalueella. Suurkuluttajatuotteet takaa Bluetooth-laitteita edelleen hoitaa oikein, vaikka läsnä muita teknologioita.

Huomioita

Bluetooth ei ole vain radiotaajuus standardi. Se on myös niin sanottu linkki-tason standardi, joka määrittelee, miten binäärimerkillä, tai bittiä, dataa lähetetään, mitä kukin bitti merkitsee ja niin edelleen. Bluetooth on suunniteltu toimimaan ilman ihmisen puuttumista, kun Bluetooth-laitteeseen on kytketty virta läsnäollessa muita laitteita. Bluetooth tietenkin pyyhitty pois johdot ja tukiasemat, keskittimet ja reitittimet liittyvät muodolliset infrastruktuuriverkkoja Bluetooth-laitteet voivat myös käsitellä tietoja ja ääni lähetykset samalla. Tämä tarkoittaa, että ne voidaan käyttää luomaan yksinkertaisia, turvalliset verkot puheviestintää, tietojen synkronointi, Internet-yhteydet ja monia muita hyödyllisiä toimintoja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita