Mitä Controls Toiminnot tietokoneet?

Mitä Controls Toiminnot tietokoneet?
Toiminnasta tietokoneella riippuu pitkälti siitä, miten se oli suunniteltu. Vaihtelevat tekijät vaihtelevat laitteiston tarkoitus rakentaa sitä asennetun ohjelmiston lopputuotteen. Ymmärtäminen peruskomponentit ja miten ne määrittelevät toimintaa tietokoneessa edistää ymmärrystä mitä tapahtuu sisällä koneen edessä.

Sisäinen Hardware

Sisäinen laitteisto, joka koostuu kiintolevyn, keskusyksikkö (CPU), hakumuisti (RAM), virtalähde ja erilaisia ​​muita komponentteja, olla suuri osa valvoa toimintaa tietokoneen. Nämä komponentit kukin alue laatua ja käyttötarkoitusta, jossa heidän yhteinen summa pelaa suuri merkitys tietokoneen hinta ja myyntivaltteja. Esimerkiksi tietokone kehittynyt, vastikään julkaissut CPU, 8 Gt nopeaa muistia ja 2 TB kiintolevy voi pelata uusia tietokonepelejä ja hyödyntää kehittyneitä ohjelmistoja vaativat runsaasti laitteiston resursseja. Silti 200 dollaria talousarvio kannettava todennäköisesti vain kansi perusasiat, antaa sinulle tarpeeksi laitteiston tehoa ajaa tuottavuus ohjelmisto, Internet ja kevyt henkilökohtainen ohjelmia ja pelejä.

Käyttöjärjestelmä

Vaikka käyttöjärjestelmä on ohjelmisto, sen merkitys valvoa tietokoneen toimintaa optio erottaa huomioon muista ohjelmista. Käyttöjärjestelmän määrittää, miten tietokone käyttää sisäinen laitteisto, usein jopa määrittämisessä käytetty laitteisto. Suosittuja valintoja myös muunnelmia Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmissä tai Applen OS X-käyttöjärjestelmän. Vaikka Applen OS X Snow Leopard on tarjolla vahvaa yhteensopivuuden Windows, kaksi käyttöjärjestelmää vielä näyttää, tuntuu ja suorittaa hyvin erilaisia. Vaikka he tekevät paljon samoja perustoimintoja, he tekevät niitä eri tavoin, ja jokainen on erilaisia ​​etuja ja haittoja, riippuen käytöstä.

Ohjelmistot

Yleinen ohjelmisto asennetaan tietokoneeseen pelaa monumentaalinen rooli päätettäessä mitä se voi tehdä. Tuottavuus ohjelmisto, kuten tekstinkäsittely-ja taulukkolaskenta, tehdä tietokoneen hyödyllinen toimistossa. Internet-selaimet mahdollistavat tietokoneita internet laitteisto käyttää sitä. Sisältö ja aktiivisuus suodatus ohjelmiston avulla vanhemmat, oppilaitokset ja yritykset rajoittaa tiettyjä toimintoja. Esimerkiksi tietyt sivustot voivat olla tukossa, tai vanhemmat voivat rajoittaa ominaisuuksia lastensa asentaa ja muuttaa tietokoneen ohjelmiston. Special ohjelmisto nimeltään ajurit jotta fyysinen tietokonelaitteiston komponenttien rajapinta keskenään ja ohjelmisto tietokoneeseen.

Input ja Output Devices

Syöttölaitteet siirtää dataa tietokoneeseen. Esimerkiksi voit käyttää näppäimistöä ja hiirtä kirjoittaa ja hallita tietokonetta. Output-laitteet, kuten näytöt, tulostimet ja kaiuttimet, määrittää, miten tietokone kommunikoi käyttäjän ja näyttää tiedot sisällä. Joskus kaksi sulautuvat yhteen, kuten on laita kosketusnäytöt. Kosketusnäyttö tietokoneiden avulla manipulointi näytön ja toimintaa tietokoneen kautta kosketuksen. Tämä tarjoaa eri syöttötapa, jotka voivat vaikuttaa ohjelmiston koska joidenkin käyttöjärjestelmien ja ohjelmien ominaisuus kosketusnäyttö yhteensopivuus.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita