Mitä Ylikellotus Suorittimen Mean?

Mitä Ylikellotus Suorittimen Mean?
Prosessori tietokone voi olla pystyä käymään korkeampi kuin sen nykyinen nopeus. Kun yritys valmistaa linja prosessoreita eri nopeusluokitukset, se usein antaa joitakin prosessorien nopeuden arviota alhaisempi kuin mitä he pystyvät. Näin yhtiö pystyy tuottamaan riittävästi jalostajille tyydyttämään kysyntää alemmilla jalostajien linjaa. Määrittäminen tietokoneen suorittimen korkeammalla kuin sen nimellisnopeus on nimeltään ylikellotus, ja monet tietokoneen harrastajat käyttävät tätä tekniikkaa lisäämään suorituskykyä heidän tietokoneensa.

Tausta

Prosessorin kellotaajuus määräytyy etu- koko väylänopeus - nopeus välisen viestinnän suorittimen ja muistin ohjain - emolevyn ja prosessorin kerrannaisvaikutus, joka on prosessorin sisäinen ajoitus itsensä ja FSB. Esimerkiksi prosessori nimellisnopeus 1 GHz saattaa olla kerrointa 7,5 ja ajaa emolevyn väylän nopeus 133 MHz. Useimmat jalostajat ovat "lukittu" kertojia, mikä tarkoittaa, että loppukäyttäjä voi muokata niitä. Kuitenkin monet emolevyt pöytätietokoneiden antaa loppukäyttäjälle mahdollisuuden muuttaa FSB nopeutta. Muuttaminen FSB nopeus emolevyn tässä esimerkissä 133 MHz 140 MHz antaisi prosessori uusi kellotaajuus 1,05 GHz; viiden prosentin nopeus kasvaa. Ylikellotus on teko nostaa emolevyn FSB nopeus nostaa prosessorin nopeutta.

Hyödyt

Ylikellotus lisää nopeutta prosessorin, mikä parantaa tietokoneen suorituskykyä tehtävissä, joita rajoittaa prosessorin nopeutta. Kun ylikellotettu prosessori, et ehkä näe suurta suorituskykyä voittoja suorittaessaan ei vaativia tehtäviä kuten selaamiseen. Kuitenkin prosessori vaativia tehtäviä kuten pelejä ja ääni-tai video-mallinnus yleisesti paranevan. Jotkut käyttävät ylikellotus keinona säästää rahaa, kun rakennus tietokone. Jos ostat prosessorin tarkoituksenaan ylikellotettu se, saatat pystyä ostamaan halvemman prosessorin kuin sinulla muuten olisi, suorituskyvystä tinkimättä.

Haitat

Prosessorin lämpöä lisääntyy, kun se kulkee korkeammalla kellotaajuudella, ja jos lämpöä että prosessori luo on liian korkea, prosessori voi epäonnistua ennemmin kuin se muutoin olisi. On jopa mahdollista tehdä prosessorin epäonnistua heti yrittämällä overclock se nopeus, joka on liian korkea. Kuitenkin riski välittömästi prosessorin vika on alhainen, ja voit lieventää riskiä pitkän aikavälin vahinkoja jäähdyttämällä prosessori riittävästi. Ylimääräinen haittapuoli on, että jotkut jalostajat ovat alhaiset ylikellotus potentiaalia; voit ostaa prosessori tarkoituksenaan käynnissä se suurella nopeudella, vain huomatakseen, että et pysty saavuttamaan kellotaajuus olit toivonut. Vaikka muut ihmiset ovat raportoineet menestystä erityisesti suorittimen malli, tämä ei takaa, että prosessori ostat on sama potentiaali. Lopullinen mahdollinen haittapuoli ylikellotus on melua; voit saavuttaa korkein kellotaajuus mahdollisen oman prosessorin jäähdyttämällä sitä niin paljon kuin mahdollista, mikä voi edellyttää kovaa tuuletinta.

Ylikellotus Vinkkejä

Kun ylikellotettu prosessori, älä heti yritä saavuttaa korkein mahdollinen nopeus; jos prosessori ei pysty ajaa tuossa nopeudessa, tietokone ei välttämättä käynnisty. Sen sijaan lisätä FSB nopeutta emolevy pienin askelin, testaus huolellisesti jokaisen nopeus kasvaa. Laske FSB nopeus, jos tietokone näyttää merkkejä epävakaudesta. Jos olet pettynyt teidän ylikellotus tuloksia, kannattaa ostaa tehokkaampi jäähdytyselementti ja tuuletin suoritin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita