Miten ladata Dell Printer minun Mac-tietokoneelle

Miten ladata Dell Printer minun Mac-tietokoneelle
Macintosh-tietokoneet ovat erilaisia ​​tietokonetarvikkeita, jotka on suunniteltu nimenomaan toimimaan Applen käyttöjärjestelmä. Kun se tulee tulostimet, sinun ei tarvitse olla tulostimen tehty nimenomaan Mac voidakseen käyttää sitä tietokoneen kanssa. Dell-tulostimen voidaan helposti liittää ja käyttää yhdessä Macin. Dostusprosessissa tulostin on melko yksinkertainen, ja pitäisi vain kestää muutaman minuutin.

Ohjeet

1 Liitä Dell tulostin Maciin. Tulostin on USB-kaapeli tulee ulos takana se (tai mukana pakkauksessa). Yhdistä että kaapeli USB-porttiin tietokoneessa.

2 Avaa dokumentti, kuva tai Web-sivun, joka mahdollisesti voitaisiin tulostaa Mac ja sitten valitse "File" ylävalikosta baari, jonka jälkeen "Tulosta". Tämä avaa tulostimen valintaikkuna.

3 Tarkista, onko tulostimen automaattisesti näkyy myös pudotusvalikosta ruudulla lukee "Tulostin". Jos näin on, niin kirjoitin ei tarvitse asentaa edelleen, ja olet valmis tulostamaan. Jos ei, valitse "Lisää tulostin" alkaen pudotusvalikosta.

4 Valitse tulostin ylimääräisiä pop-up-ikkunan, joka näkyy ja klikkaa "Lisää". Jos et näe tulostinta luettelossa, aseta CD-levy tuli tulostimen mukana, asenna ohjelmisto sitten varmista, että tulostin näkyy myös pudotusvalikosta.

5 Yritä tulostaa toisen sivun. Tällä kertaa Dell tulostin pitäisi olla ylhäältä pudotusvalikosta "Tulostin" -valikosta.

Vihjeitä

  • Jos tietokone ei tunnista tulostinta asennuksen jälkeen mukana toimitettua ohjelmistoa, tarkista ja varmista tulostimen kaapeli on kytketty tietokoneeseen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita