Miten muotoilla Bloggerin mallin

Googlen Blogger-palvelun avulla voit luoda oman blogin ilmaiseksi, käyttäen samaa Google-tiliä käytät sähköpostin tai muita online-palveluita. Yksi etu käyttää Blogger luoda blogi on sisäänrakennettu mallin ja suunnittelun työkaluja, joiden avulla voit muotoilla blogisi ulkoasua ilman syvällistä Web design tietoa. Bloggerin "Malline Designer" -toiminnon avulla voit vaihtaa blogin tausta, säädä sen sivun mitat ja tehdä muita muutoksia, ja sitten tallentaa ne uudet mukautettuja malleja.

Ohjeet

1 Kirjaudu Blogger-tiliisi Google-tunnus ja salasana. On blogi listalle näytön, klikkaa linkkiä nähdäksesi blogi haluat muokata mallin.

2 Klikkaa "Design" -linkkiä Bloggerin työkalurivin yläosassa näkyy blogin. Tämä vie sinut Blogger blogi suunnittelu räätälöinnin näyttö.

3 Klikkaa "Template Designer" linkkiä yläosassa blogin suunnittelu räätälöinnin näytön alapuolella "Design" välilehti. Bloggerin mallin suunnittelutyökalu latautuu, näytetään mallin työkaluja sivun yläreunassa ja esikatselu blogiisi alareunassa.

4 Valitse malli "Mallit" esikatselukuvat yläreunassa Blogger näytön. Esikatseluun blogiisi päivittää uuden mallin; koska tämä on vain esikatselu, muutokset näet, eivät vaikuta todellisia blogi tällä kertaa. Valitsemalla malli on hyvä lähtökohta mukautetun alustamista blogiisi.

5 Valitse "Tausta" -linkkiä nähdäksesi taustakuvan ja väriteeman vaihtoehtoja mallin. Napsauta taustakuvan esikatselu valita uuden kuvan tai ladata mukautetun kuvan, painamalla "Valmis" -painiketta kun valinta on valmis. Valitse väri teema esikatselu tehdä säätöjä yleinen väri teema blogiisi.

6 Klikkaa "Säädä leveyksiä" linkkiä tehdä muutoksia koko elementtejä blogissasi sivulla. Esikatselu muuttuu näyttämään vain ääriviivat sivun elementit, jonka avulla voit nähdä, miten niiden rajat muuttuvat, kun teet säätöjä.

7 Paina "Layout" linkkiä valita eri yleinen blogin ulkoasu. Voit muuttaa asettelua sekä kehon ja footer blogisi napsauttamalla asianmukaista layout valintoja tehdä muutoksia esikatselu. Asennettu Blogger vempaimia voidaan myös siirtää vetämällä ne uusiin paikkoihin esikatseluikkunassa.

8 Napsauta "Advanced" linkkiä tehdä muutoksia tiettyihin osiin blogiisi. Vaihtoehtoja ovat muuttumassa kirjasintyyppi, koko ja väri fontteja, jotka näkyvät eri paikoissa, säätämällä värin tietyn sivun elementtejä riippumatta väriteema ja valitsemalla värejä käytetään näyttämään linkkejä, avatut linkit ja aktiivisia linkkejä.

9 Valitse "Käytä blogissa" -painiketta oikeassa yläkulmassa näytön soveltaa muutoksia olet tehnyt Blogger-mallia, joten todellinen blogin näyttävät samalta kuin nykyinen esikatselu. Jos et halua ottaa muutokset, valitse "Takaisin Blogger" linkkiä hävittää ne ja palata blogin suunnittelu räätälöinnin näyttö.

Vihjeitä

  • Suunnittelu räätälöinnin näyttö pääsee myös klikkaamalla "Design" -välilehti katseltaessa kojelauta blogiisi.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita