Miten Poista BIOS & CMOS Jumper

Käyttäjät viittaavat usein BIOS ja CMOS synonyymeinä, mutta kaksi osaa eivät ole identtisiä. CMOS sisältää laitteiston asetukset BIOS käyttää määrittää tietokoneen käynnistyksen aikana. Voit muuttaa näitä asetuksia kautta käyttöönottotyökalun saatavilla käynnistyksen. Kannettavat yleensä tarjolla vähän valvoa PC, mutta pöytäkoneet tarjoavat usein vaihtoehtoja optimoida laitteiston ja mahdollistaa perintö tukea. Muuttaminen CMOS voi kuitenkin olla vahingollisia vaikutuksia tietokoneella; Esimerkiksi ylikellotettu CPU liikaa voi ylikuumentua laitteisto- ja aiheuttaa järjestelmän epävakautta. Jos haluat palauttaa asetukset tietokoneen tehdasasetukset, että CMOS käyttäen asianmukaisia ​​jumpperi.

Ohjeet

1 Sammuta tietokone. Irrota virtajohto ja kaikki kiinnitetyt laitteet kotelon takana.

2 Paina virtapainiketta tietokoneen etuosassa purkaa emolevyn ja aseta tietokone sen oikealla puolella.

3 Löysää ja irrota kiinnitysruuvit, tai paina salpa tai painiketta, joka turvaa kansi tapauksessa. Työnnä kantta pois tietokoneesta.

4 Kosketa metallirunko, tai laittaa staattisen purkauksen rannekoru, maadoittua. Shine taskulamppu koteloon.

5 Etsi jumpperi sijoitettu vieressä Litiumnappipariston emolevyn. Tarkista merkintöjen vieressä jumpperi vahvistamaan tarkoitukseen; useimmat valmistajat etiketti jumpperi "CLR_CMOS", "CLRTC" JBAT1 "tai jotain vastaavaa.

6 Nosta jumpperi shuntti, tai hyppääjä kansi, ensimmäisestä ja toisesta nastat ja aseta se toisen ja kolmannen nastat.

7 Odota 10-15 sekuntia, palauta jumpperi shuntti alkuasentoon, ja sitten koota tietokone.

Vihjeitä

  • Voit käyttää pinseteillä käsitellä jumpperi shuntti tarvittaessa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita