Tietokone Prosessorin nopeus Ohje

Tietokone Prosessorin nopeus Ohje
Yksi näkyvä tietokoneen tekniset tiedot, tietokoneen suoritin (CPU) nopeus on usein yksi väärinkäytetty tekijät kuluttaja katsoo ostaessaan tai arvioimiseksi tietokoneen. Vaikka CPU nopeus mitään erityistä tietokone on hieman kertoo sen tehokkuutta, on tärkeää, että tietokoneen käyttäjä ymmärtää, että on monia tekijöitä syrjään tietokoneen prosessoriteho jotka määräävät järjestelmän yleistä suorituskykyä.

Process Execution

Tietokone suorittimen nopeus on määrällisesti sykleissä tunnetaan hertsiä. Jokainen prosessointisyklin on toteuttamisen yksi toimi tietokoneen sisällä. Yleinen harhaluulo on, että kaikki toimet suoritetaan CPU, kuten lisäämällä kaksi numeroa tai hakemalla tiedot muistista, vaativat vain yhden kerran. Jaksojen määrä kuluu CPU suorittaa mitään tehtävää sanelee sen erityisesti arkkitehtuuri. Esimerkiksi 16-bittinen prosessori vaativat kaksi jaksoa hakea 32-bittinen numero, kun taas 32-bittinen suoritin vaatisi vain yksi. Lisäksi erilaiset arkkitehtuurit vaativat erilaisia ​​määriä jaksoa suorittamaan samoja tehtäviä, kuten lisäämällä kaksi numeroa yhteen. Tästä johtuen nopeampi prosessori, kuten hertseissä, ei ole välttämättä osoitus tehokkaampi prosessori.

Muisti tasot

Jalostajat käyttävät integroitua muistipaikkaa kutsutaan rekisteröityy hallussaan tietoja, jotka parhaillaan hyödyntää prosessorin. Eri prosessointiarkkitehtuurit on rekisterit vaihtelevia määriä. Tiedot, jotka on tuotu näihin rekistereihin on haettu suoraan CPU välimuisti. CPU vähemmän välimuistia tarvitaan tehdä enemmän puheluja työmuistiin (RAM) tietoja kuin yksi enemmän välimuistia. Nämä ylimääräiset puhelut RAM merkittävästi hidastaa suorituskykyä tahansa tietokoneelta. Yhteinen analogisesti ymmärtämään tätä käsitettä on ajatella tietokoneen työpöytä. Laatikot pöydällä ovat rekisterit, arkistokaappi vieressä pöytä on välimuisti, ja työpöytä vastapäisessä talossa on järjestelmän RAM. Kauempana sinun täytyy mennä Computing tietoja, sitä enemmän se hidastaa järjestelmän.

Prosessorin nopeus kansankielinen

Vuodesta 2010, suorittimia on prosessorin nopeudet välillä 3 ja 4 GHz. Tämä tarkoittaa sitä, että suorittimia voi suorittaa 3-4 miljardia jaksoa sekunnissa. Tämä määrä on kuitenkin kerrotaan suorittimille useiden ytimien tai HyperThreading tekniikkaa. Hypersäikeistys mahdollistaa minkä tahansa yksi ydin suorittaa kaksi prosesseja samanaikaisesti. Multi-core prosessorit mahdollistavat kahden, neljän tai kahdeksan samanaikaista prosessia teloituksia samanaikaisesti. Johtuen tämän tason rinnakkaisuuden kukaan löydä, että vaikka pienempi kokonaiskäsittely- nopeusluokka multi-core tai hypersäikeistys CPU on paljon pystyy huolimatta nopeusluokka.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita