Tyypit Puhelin & Data Kaapelointi

Tyypit Puhelin & Data Kaapelointi
Uskomaton määrä dataa lähetetään ympäri maailmaa päivittäin, ja se kuljetetaan halki valtavan infrastruktuuri televiestinnän kaapelointi. On olemassa useita erilaisia ​​kaapeleita, joissa jokaisessa on tiettyyn tarkoitukseen. Useimmat näistä kaapelit et koskaan näe, ellet kaapeli teknikko.

2-Pair

Puhelin kaapeli on valmistettu kaksi paria kuparikaapelia, joka on kerrattu yhteen häiriöiden estämiseksi. Paria kääritään yhteen muovikalvolla muodostaa kaapelin näet. Nämä johdot ovat yksinomaan peruspuhelinpalveluihin puhedataa.

4-Pair

Yleisin kaapelit on valmistettu neljästä kierretty kupari johdot, jotka ovat sitten kääritty yhteen. Nämä ovat Cat5 tai Cat6 kaapelit, jossa määritellään niiden tiedonsiirtonopeus. Nämä ovat useimmiten käytetään seinään ja pudota kaapelit seinästä verkkolaitteeseen. Ne ovat puheen tai tiedon ja korvaavat 2 parikaapelia liikerakennuksissa.

25-Pair

25-parikaapelia ovat 50 kuparilankoja pariksi pois ja kierretty kuin 8-parikaapelia. Nämä ovat ensisijaisesti selkäranka kaapelit kulkevat rajakohta, paikka jossa apuohjelmia tulevat rakennukseen, jakolaitteeseen. 25-parikaapelia voidaan myös niputettu yhteen tekemään Super nippuja, jotka vaihtelevat 100-pari 1600-pari nippua.

Koaksiaalikaapeli

Koaksiaalikaapeli, sama tyyppi, joka harjoittaa kaapelitelevisio, käytetään myös tiedonsiirtoon. Monet kaapeli yritykset tarjoavat nyt Internet-palvelun sekä puhelinpalvelu, Voice over IP (VoIP) palvelut. Coax on kuparilangasta, joka on kääritty kerrosta eristys ja suojaus suojaamaan häiriöiltä.

Fiber Optic

Vain kaapelia ei käyttää kuparia, valokaapelit ovat ohuita säikeitä lasista tai muovista, joka välittää dataa valopulssien. Valokaapelit käytetään lähes pelkästään runkoverkon kaapelointi takia kustannuksella ja vaaditaan asiantuntemusta asentaa. Jotkut Internet-yritykset ovat luoneet valokaapelit kotiverkon, joka tarjoaa kuluttajille erittäin nopea Internet-palvelu.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita